Clafoutis, Fransa'nın Limousine bölgesine özgü, meyvenin üzerine krep hamuru dökülüp bu karışımın pişirilmesi ile yapılan bir tarttır.
İçindekiler
- 1 bardak un
 - 0.5 çay kaşığı tuz
 - 0.5 su bardağı şeker
 - 650 ml süt
 - 1 paket vanilya
 - 2 büyük şeftali
 - 50 gr tereyağı
 - 0.5 su bardağı kuru üzüm
 - 0.5 su bardağı pudra şekeri
 - 3 yumurta
 
Yapılışı
- Tartı pişireceğiniz cam tepsiyi iyice yağlayın.
 - Fırını 200 dereceye ayarlayıp fırının iyice ısınmasını bekleyin.
 - Tereyağını bir kapta eritin.
 - Süt, vanilya, tuz, şeker, un, tereyağı ve yumurtayı çırpın. Dilerseniz bu karışıma 0.5 çay bardağı brendi veya likör ekleyebilirsiniz.
 - Hazırladğınız karışımdan biraz cam tepsiye döküm ve 10 dakika kadar sertleşmesini bekleyin.
 - Karışım pişerken 2 büyük şeftaliyi ince ince dilimleyin.
 - Karışım piştikten sonra ince dilim şeftalileri ve kuru üzümleri pişmiş karışımın üzerine serin.
 - Kalan karışımı meyveleri örtmeyecek şekilde cam temsiye boşaltın.
 - Pudra şekerini hazırladığınız karışımın üzerine eşit miktarda serpin.
 - 1 saat kadar fırında pişmesini bekleyin.
 - Soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır.
 
Afiyet olsun.
