Clafoutis, Fransa'nın Limousine bölgesine özgü, meyvenin üzerine krep hamuru dökülüp bu karışımın pişirilmesi ile yapılan bir tarttır.
İçindekiler
- 1 bardak un
- 0.5 çay kaşığı tuz
- 0.5 su bardağı şeker
- 650 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2 büyük şeftali
- 50 gr tereyağı
- 0.5 su bardağı kuru üzüm
- 0.5 su bardağı pudra şekeri
- 3 yumurta
Yapılışı
- Tartı pişireceğiniz cam tepsiyi iyice yağlayın.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp fırının iyice ısınmasını bekleyin.
- Tereyağını bir kapta eritin.
- Süt, vanilya, tuz, şeker, un, tereyağı ve yumurtayı çırpın. Dilerseniz bu karışıma 0.5 çay bardağı brendi veya likör ekleyebilirsiniz.
- Hazırladğınız karışımdan biraz cam tepsiye döküm ve 10 dakika kadar sertleşmesini bekleyin.
- Karışım pişerken 2 büyük şeftaliyi ince ince dilimleyin.
- Karışım piştikten sonra ince dilim şeftalileri ve kuru üzümleri pişmiş karışımın üzerine serin.
- Kalan karışımı meyveleri örtmeyecek şekilde cam temsiye boşaltın.
- Pudra şekerini hazırladığınız karışımın üzerine eşit miktarda serpin.
- 1 saat kadar fırında pişmesini bekleyin.
- Soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır.
Afiyet olsun.