Pages

03 August 2012

Şeftali Clafoutis (4 Kişilik)


Clafoutis, Fransa'nın Limousine bölgesine özgü, meyvenin üzerine krep hamuru dökülüp bu karışımın pişirilmesi ile yapılan bir tarttır.


İçindekiler

  • 1 bardak un
  • 0.5 çay kaşığı tuz
  • 0.5 su bardağı şeker
  • 650 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 büyük şeftali
  • 50 gr tereyağı
  • 0.5 su bardağı kuru üzüm
  • 0.5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta
Yapılışı
  • Tartı pişireceğiniz cam tepsiyi iyice yağlayın.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp fırının iyice ısınmasını bekleyin.
  • Tereyağını bir kapta eritin.
  • Süt, vanilya, tuz, şeker, un, tereyağı ve yumurtayı çırpın. Dilerseniz bu karışıma 0.5 çay bardağı brendi veya likör ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladğınız karışımdan biraz cam tepsiye döküm ve 10 dakika kadar sertleşmesini bekleyin.
  • Karışım pişerken 2 büyük şeftaliyi ince ince dilimleyin.
  • Karışım piştikten sonra ince dilim şeftalileri ve kuru üzümleri pişmiş karışımın üzerine serin.
  • Kalan karışımı meyveleri örtmeyecek şekilde cam temsiye boşaltın.
  • Pudra şekerini hazırladığınız karışımın üzerine eşit miktarda serpin.
  • 1 saat kadar fırında pişmesini bekleyin.
  • Soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır.
Afiyet olsun.